Költözés, bútorszállítás előtti hasznos tanácsok Költöztetéskor, költözéskor, bútorszállításkor kérjük, figyeljen a tehergépjármű számára szükséges parkolóhely kialakítására, elfoglalására és annak méretére a fel- és lepakolási címen, hogy autónk a munkavégzés során garantáltan elférjen! A megfelelő beálláshoz átlagosan 3-4 személyautónyi helyre van szükségünk.

Csomagolás, csomagolóanyag?
Bízza ránk a munkát!
Kívánságára a csomagolóanyagot, a mobilszekrényeket, a költöztető kartondobozokat biztosítani tudjuk. A páncélszekrények szállításához alátétet, míg a bútorok felületi károsodásának elkerülése érdekében pokrócokat, megfelelő kialakítású kartonokat használunk. Amennyiben a csomagolást Ön végzi el, kérjük, feliratozza megfelelően dobozait, csomagjait – különös tekintettel a törékeny tárgyakat tartalmazó csomagokra!

Mi gondoltunk a biztosításra is!
Alapáraink a szükséges felelősségbiztosítást tartalmazzák! Antik bútor, értékes hangszer stb. esetén nem kell emiatt aggódnia! Cégünknek (mint Magyarország legrégebbi költöztető vállalatának) az egyik specialitása nem más, mint az antik bútorok és kényes hangszerek biztonságos szállítása.

Költözés rémálmok nélkül
A költözés, a bútorszállítás vitathatatlanul nagy pszichológiai megterheléssel jár. Éppen ezért igyekszünk jó szóval és magas fokú felszereltséggel biztosítani azt, hogy a költözés ne legyen rémálom, hogy a megrendelő tudja, hogy vigyázunk az értékeire. Mert ha velünk költözik, az egészen más!

Bútorszállítás
Ügyfeleinket számos jó tanáccsal igyekszünk segíteni már a bútorszállításra való felkészülésben is.

A költöztetés tarifái:

A költöztetés árak tarifális alapon az alábbi nettó óra- és km díjjaktól kezdődően kerülnek meghatározásra. A tarifális elszámolás a legköltséghatékonyabb elszámolási mód egy költöztetés esetén. Ebben az esetben pontosan annyit számláz ki Önnek a költöztető, amennyi ideig a munka tartott, nem többet, nem kevesebbet.

profi árak

Tehergépkocsi + 3 fő rakodó   10.500 Ft/óra

ár

Tehergépkocsi + 5 fő rakodó   15.500 Ft/óra

kocsi

Tehergépkocsi + 7 fő rakodó 20.500 Ft/óra

Amennyiben a fenti példáktól eltérően alacsonyabb vagy magasabb rakodói létszámot kér a munkához, minden rakodó 2.500 Ft/fő/óra értékkel módosítja a fenti díjjakat +/- irányban, tehát pl. tehergépkocsi + 4 fő rakodó 13.000 Ft/óra stb.

Tehergépkocsiaink 3,5 t.-7.5 t. össztömegűek, illetve külön igény esetén pótkocsit is tudunk biztosítani, ebben az az esetben a szerelvény összsúlya 10 t.

A tehergépkocsi km díja nettó 200-295 Ft/km, annak mérete, illetve a reláció (honnan-hová) függvényében. Ezen díj, vidéki munka esetén az e-útdíj, vagy az e-matrica díját tartalmazza. A fenti képeken az egyik 7.5 tonna ösztömegű tehergépjármű látható.

Nyilván felmerül a Megrendelőkben, hogy a tarifális elszámolás hogyan befolyásolhatja a költöztetés árakat. Lehetséges-e a költöztetőnek nem áll érdekében gyorsan elvégezni a munkát, hiszen ha lassan zajlik a költöztetés, akkor magasabb árat (több órát) tud a Megrendelő felé kiszámlázni.

Az a költöztető, aki az áraiban erre apellál, az rendkívül korlátolt és együgyű gondolkodású. A költöztetőnek nem az az üzlet, hogy egy 6 órás munkát mondjuk 8 óra alatt végezzen el (az időhúzás miatt), hanem az, hogy az eltávozása után egy olyan elégedett Megrendelőt hagyjon maga után, aki egyrészt a következő alkalommal is vele fog költözni, másrészt pedig nyugodt lelkiismerettel fogja az adott költöztetőt tovább ajánlani ismeretségi körében. Társaságunk vezetése büszke arra, hogy ügyfeleink kb. 80%-a visszatérő, illetve ajánlott Megrendelő.

A tarifális elszámolás a leghasznosabb!

Ugye Ön sem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy a költöztető cég a költözés napján, a háza vagy lakása előtt megjelenik és közli Önnel: ennyi bútort mégsem tud elszállítani a megállapodott díjért?!

A költöztetés tarifális elszámolása (azaz amikor pontosan az elvégzett munkáért fizet) ezért világszerte a leghatékonyabb és legelterjedtebb módszer a költöztetés árak kalkulációjánál.

Az Ön pontos igényeit, a szállítandó bútorok mennyiségét figyelembe véve egy profi költöztető cég képes az Önnek megfelelő méretű teherautót és a szükséges számú rakodót biztosítani.

Mi a helyzet a fix összegű elszámolás esetén?

Mindegyik költöztető órabérben fizeti ki a rakodóit. Emiatt amikor egy költöztető fix összeget ad meg, akkor azt úgy teszi, hogy előtte megpróbálja megsaccolni a költöztetés elvégzéséhez szükséges időt, azt beszorozza az aktuális óradíjával és az így kapott összeget ajánlja ki a Megrendelőnek.

Mi a probléma ezzel a megoldással?

A költöztetők nem jósok, így a legritkábban fordul elő az, hogy pont annyi munkaórát saccolnak, mint amennyi időt valóban rá kell fordítani a költöztetésre. Általában vagy többet, vagy kevesebbet.

Amennyiben többet kalkulálnak, úgy a Megrendelő a végén többet fog fizetni, mint ha a ténylegesen a költöztetésre fordított idő alapján történt volna az elszámolás.

Amennyiben viszont a költöztető alábecsülte a munka elvégzéséhez szükséges időt, akkor vagy az történik, hogy mindenféle kifogást kitalálva megpróbálja “felsrófolni” a költöztetés árát (például azzal, hogy erről, meg arról nem volt szó, ezt meg azt nem mutatták meg neki stb.), vagy pedig az, hogy a végén “összecsapja” a munkát, hogy csökkentse a veszteségét.

Mindkét esetben a vesztes a Megrendelő, ezért társaságunk a költöztetés árak meghatározásakor az egész világon elterjedt, legköltséghatékonyabb tarifális elszámolási rendszert alkalmazza.